چطور تکنولوژی به ما آسیب می رسونه؟

ساخت وبلاگ

مطمئنا فواید تکنولوژی بیشتر از زیان های اونه. از لحاظ ارتباطاتی، اجتماعی، پژوهشی و غیره نمی تونست بهتر از این ها باشه. با این حال نمی تونیم نسبت به عوارضی که همراه با مزایای اونه بی اعتنا باشیم. پژوهشی که توسط سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) صورت گرفته نشون می ده که با وجود 17.5 بیلیون دلار سرمایه گذاری سالانه در آموزش و پرورش، سطح تحصیلی دانش آموزان رو به افوله.

اثرات تکنولوژِی

اثرات تکنولوژِی

تکان دهنده ترین قسمت اینجاست که یافته های Jampp نشون می ده که استفاده بیش از حد از ابزارهای فناوری پیش رفته به سرعت در حال از بین بردن هوش و میزان دقت انسان است. با این حال، در اینجا تنها به چند گزینه از عوارض جانبی که اغلب باهاش مواجه می شیم، اشاره می کنم.

قطع کردن کامل ارتباط با تکنولوژی و زندگی کردن به روش ها قدیمی، هرگز نمی تونه گزینه مناسبی برای جایگزین کردن باشه. با این حال، با توجه به عوارض جانبی که زیر بهش اشاره شده، متوجه می شیم که باید در میزان استفاده از تکنولوژی تجدید نظر کنیم.

حواس پرتی از مضرات تکنولوژی

تعداد خیلی خیلی زیادی از ابزارهای تکنولوژی وجود دارند که ذهن انسان رو به خودشون مشغول کردند، از جمله پلتفرم های اجتماعی، نرم افزارها، برنامه ها و غیره. یکی از نتایج اون گیجی و حواس پرتیه. براساس پژوهش مایکروسافت میزان حافظه انسان در حال کاهشه، از 12 ثانیه در سال 2000 به 8 ثانیه در حال حاضر رسیده، حتی کمتر از ماهی قرمز که میزان حافظه ی اون 9 ثانیه است. اگرچه تکنولوژی کارها رو برامون خیلی آسون تر کرده، اما به نظر می رسه زمان مون با هر بهبود و پیشرفت تکنولوژی محدودتر می شه. در نتیجه ما شاهد multitasking ( انجام چند کار به طور همزمان) هستیم، که به نوبه خود، موجب کند ساختن تمرکز می شه.

حواس پرتی

حواس پرتی

راه مقابله با حواس پرتی

موقعی که از ابزارهای تکنولوژی استفاده می کنید، سعی کنید حواستون به محیط اطرافتون باشه. در زمان مکالمه، تمام ابزار ها رو نادیده بگیرید و تمرکز کنید. روی کاری که انجام می دید، فقط تمرکز کنید و به چیزهای دیگه توجه نکنید. کتاب می خونید؟ به نوتیفیکیشن های موبایلتون توجه نکنید و تمرکز کنید.

موقع حرف زدن به همدیگه توجه کنید

موقع حرف زدن به همدیگه توجه کنید

تخریب ارگان های حسی از مضرات تکنولوژی

چند ثانیه تصور کنید که پرتوهای نور شدید گوشی تو تاریکی چه بلایی سر چشم هاتون میاره، یا استفاده بیش از حد از Siri (نرم افزار کاربردی به عنوان دستیار شخصی هوشمند و راهنمای دانا برای آی او اس اپل) ، Cortana (دستیار صوتی ویندوز ۱۰ است) و غیره، موجب تضعیف حافظتون می شه.

از بین رفتن ارگان های حسی

تخریب ارگان های حسی

پیش از این، شما براحتی می تونستید شماره های طولانی تلفن های همراه، آدرس ها، قرار ملاقات ها و… رو حفظ کنید و بیاد بیارید. اخیرا هرچند اپ های تلفن همراه باعث شدند که دیگه احتیاجی به سخت کار کردن مغز نباشد اما از طرفی موجب شدند مغز در حالت خواب و نیمه فعال قرار بگیره. مجموعه ایی از تحقیقات علمی به وضوح نشون میده که ابزارهای تکنولوژی خواب رو از انسان سلب کرده، باعث از بین بردن دید انسان و کند شدن مغز انسان شده است.

راه های مقابله با آن

یک برنامه خواب تنظیم کنید و به طور منظم دنبال کنید. حداقل یک ساعت قبل از خواب از ابزار تکنولوژی استفاده نکنید و زمانی که بیدار می شید استفاده از اون ها رو در الویت قرار ندید. در عوض ورزش کنید، مدیتیشن انجام بدید و قبل از شروع روز کاری مقداری استراحت کنید.

مغز رو به حال خودش رها نکنید، همه اطلاعات رو در تلفن همراهتون ذخیره نکنید. سعی کنید برخی از اون ها رو به حافظتون بسپرید در اینصورت مغزتون فعال میشه. همچنین بازی های ذهنی مثل پازل، سودوکو، شطرنج و غیره انجام بدید.

تنظیم برنامه خواب

تنظیم برنامه خواب

بیکاری و تنبلی از مضرات تکنولوژی

در حال حاضر، یکی از نتایج فناوری اینه که باعث شده مردم تنبل بشند به اصلاح به “نیمکتی از سیب زمینی” تبدیل شدند. به این دلیل که بسیاری از کارها، ارتباطات، روابط اجتماعی و خیلی چیزهای دیگه رو میشه از طریق اینترنت انجام داد. با این حال، شما اصلا می تونید تصور کنید که برای مدت زمان طولانی در یک نقطه خاص بدون هیچ فعالیتی و یا تغییری قرار بگیرید؟

بیکاری و تنبلی

بیکاری و تنبلی

بر اساس یک مطالعه فیزیولوژیکی، سبک زندگی بی تحرک سبب انباشته شدن بیشتر چربی ها ست و درصد چاقی رو افزایش می ده. خبر تکاندهنده تر شاید این باشه که با توجه به تحقیقات، خطرات ناشی از عدم فعالیت بیش از اندازه، با ورزش و یا هر چیز دیگری غیر قابل برگشت است. همچنین احتمال مرگ آقایونی که بیش از 4 ساعت در روز بدون تحرک هستند، 50% بیشتر از دیگران است.

راه های مقابله با اون

ورزش، ورزش و ورزش! یوگا انجام بدید، بدویید، دوچرخه سواری کنید. یه جا نشینید و به تلویزیون زل بزنید و کل روز دستور بدید. تنبلی رو کنار بذارید و کارهاتون رو انجام بدید. تکنولوژی فقط برای کاهش فشار زندگیه نه اینکه شما رو تبدیل به یه آدم تنبل بکنه.

ورزش کن

ورزش کنید

بی صبری از دیگر مضرات تکنولوژی

هر پیشرفتی در تکنولوژی به نظر می رسه عمدتا همراه با افزایش سرعته، از 2G گرفته ، 3G تا 4G و هنوز هم که در حال پیشرفته؛ همه ما عاشق سرعتیم. در نتیجه باعث میشه که انسان ها دوست داشته باشند در تمام جنبه های زندگی شون سریع باشند،. آخرین آمار مربوط به اینترنت و کسب و کارها نشون می ده که 40% مردم سایت هایی رو که زیر 3 ثانیه لود نشه رو می بندند.

بی صبری

بی صبری

سرعت لازمه به انجام رسوندن بسیاری از وظایفه. اما آیا برای انجام کامل و بدون نقص اون وظایف به سرعت نیاز داریم؟ حوادث بسیاری روزانه در حال رخ دادنه، بسیاری از وظایف بصورت سطحی و ضعیف انجام میشه و تعداد زیادی از افراد بعد از محاسبه میزان زمانی که طول کشیده کاری رو انجام بدن، از انجام اون منصرف شدند. پس صبر و شکیبایی کجاست؟ سرعت خیلی مهمه اما عجله بیش از حد موجب ایجاد ضایعات میشه.

راه های مقابله با اون

به جای پریدن از کاری به کار دیگه سعی کنید تمام اون ها رو کم کم (با سرعت کم) انجام بدید. مهم نیست که فیلم، نمایش و یا مقالات چقد خسته کنندن، اون ها رو تا آخر ببینید و بخونید و از قسمت قسمت اون ها یادداشت برداری کنید. این ها می تونه در تقویت صبر بهتون کمک کنه.

یادداشت برداری کنید

یادداشت برداری کنید

با توجه به نکات بالا، بسیار واضحه که هر مزیتی اغلب با یک سری نقطه ضعف هایی همراهه. با این حال هدف اینه که از مزایای بیشتری بهره مند بشیم و کمتر آسیب ببینیم. بنابراین به میزان استفاده تون از ابزار تکنولوژی در زندگی روزمره خود توجه داشته باشید و تا جایی که ممکنه سعی کنید عوارض جانبی اون ها رو به حداقل برسونید.

اتمسفر مطالب ایران...
ما را در سایت اتمسفر مطالب ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار atmosfer بازدید : 184 تاريخ : شنبه 6 خرداد 1396 ساعت: 0:16