21 دلیل ریزش مو که ممکنه دچارش باشید

ساخت وبلاگ

درسته که بیشتر مردها دچار طاسی میشن، اما زنها هم میتونن مقدار زیادی مو از دست بدن که به همون اندازه ناراحت کننده و دردسر سازه. دلایل مختلفی میتونه پشت ریزش مو وجود داشته باشه که ساده ترینش کمبود ویتامین هاست، بعضی اوقات هم میتونه نشون دهنده وضعیت نامناسب سلامتی بدنمون باشه.

در هر حالت روش های مختلفی برای درمان ریزش مو، هم برای خانم ها و هم برای آقایون وجود داره. فقط کافیه دلیل ریزش موی خودتون رو پیدا کنید. در ادامه این مطلب 21 دلیل احتمالی که ممکنه پشت ریزش مو وجود داشته باشه رو میخونید.

ریزش مو

ریزش مو

استرس فیزیکی باعث ریزش مو

هرگونه حادثه فیزیکی – از جراحی گرفته تا تصادف، یا بیماری های حاد، یا حتی سرماخوردگی – میتونه باعث ریزش موقت مو بشه. موهای ما یه چرخه زندگی برنامه ریزی شده داره: مرحله رشد، مرحله استراحت و مرحله ریزش. وقتی یه اتفاق پر استرس براتون میفته، به چرخه مو شوک وارد میشه و موهای بیشتری وارد مرحله ریزش میشن. این ریزش مو معمولا 3 تا 6 ماه بعد از اتفاق استرس زا قابل مشاهده هست.

چی کار کنیم:

خبر خوب اینه که با بازیابی سلامت بدنتون، موها خود به خود دوباره رشد می کنند.

استرس فیزیکی

استرس فیزیکی

بارداری میتونه از عوامل ریزش مو باشه

بارداری یه نموه از استرس فیزیکی هست که منجر به ریزش مو میشه. این ریزش مو عموما بعد از زایمان قابل مشاهده هست تا در حین دوران بارداری. در واقع زایمان خودش یه اتفاق استرس زا تلقی میشه.

چی کار کنیم:

اگه موهاتون در این دوره ریزش کرده، مطمئن باشید که دوباره رشد خواهد کرد، این اتفاق در اکثر خانمهای باردار کامل نرمال هست.

بارداری

بارداری

مصرفبیش از حد ویتامین آ باعث ریزش مو میشه

مصرف بیش از اندازه داروهای مکمل ویتامین آ میتونه منجر به ریزش مو بشه.

چی کار کنیم:

این اتفاق برگشت پذیر هست و وقتی مصرف بیش از اندازه ویتامین آ رو قطع کنید، موهاتون دوباره طبق معمول رشد خواهد کرد.

کمبود پروتئین ریزش مو میاره

اگه به اندازه کافی پروتئین در رژیم غذاییتون وجود نداشته باشه، احتمالش هست که بدنتون با قطع رشد موها، بخواد کمبود پروتئین رو جبران کنه. این اتفاق میتونه دو تا سه ماه بعد از کمبود پروتئین مصرف شده در رژیم غذاییتون مشاهده بشه.

چی کار کنیم:

منابع پروتئین زیادی وجود داره، نه فقط گوشت، بلکه ماهی، تخم مرغ، شیر و…حتی اگه گیاهخوار هستید، میتونید از قارچ، لوبیا، نخود سبز یا تخمه ها و آجیل ها استفاده کنید.

کمبود پروتئین

کمبود پروتئین

ریزش موی آندروژنیک (یا طاسی با الگوی مردانه)

از هر 3 مرد، دو نفر تا سن 60 سالگی ریزش مو رو تجربه می کنند، که اکثر اوقات به دلیل طاسی با الگوری مردانه اتفاق میفته. این مدل ریزش مو بر اثر ترکیبی از عوامل ژنتیکی و هورمون های مردانه اتفاق میفته. بنابراین نمیشه به عنوان بیماری بهش نگاه کرد. این مدل ریزش مو معمولا الگوی خاصی داره و اون هم طاسی در وسط سر و بالای پیشونی هست (به شکل M).

ریزش موی آندروژنیک

ریزش موی آندروژنیک

گاهی ریزش مو ارثی است

طاسی با الگوی زنانه هم وجود داره، به این صورت که اگر از خانواده ای میاید که عموما خانم ها در سن خاصی موهاشون رو از دست دادن، احتمالا این اتفاق برای شما هم میفته. معمولا طاسی توی خانم ها روی یه قسمت خاص اتفاق نمیفته و چیزی که مشاهده میشه اینه که کل موها کم پشت میشن.

چی کار کنیم:

درست مثل درمان طاسی در مردها، داروی مینوکسیدیل (minoxidil) برای پر پشت شدن موها خیلی مفیده. به داروخانه یا پزشک متخصص مراجعه کنید تا راهنماییتون کنه.

ریزش موروثی مو

ریزش موروثی مو

بهم ریختن هورمون های زنانه از دلایل ریزش مو

به هم ریختن هورمون های زنانه ناشی و از قطع و وصل کردن مصرف قرص های ضدبارداری میتونه باعث ریزش مو بشه. همینطور به هم ریختن هورمون ها به دلیل یائسگی، چون فولیکول های مو کوچک میشن و باعث میشه شما بخشی از موهاتون رو از دست بدین.

چی کار کنیم:

اگه خوردن قرص های پیشگیری از بارداری در زمان دقیق براتون کار راحتی نیست، میتونید از پزشکتون بخواید که راه های پیشگیری دیگه ای معرفی کنه. قطع کردن قرص های ضدبارداری میتونه منجر به ریزش مو بشه، اما باید بدونید که موقت هست و بعد از یه مدت دوباره رشد موهاتون به حالت اولش برمیگرده.

استرس احساسی

استرس احساسی خیلی راحت میتونه باعث ریزش مو بشه، حتی سریع تر از استرس های فیزیکی! مثلا اتفاقهایی مثل طلاق، از دست دادن عزیزان، یا نگرانی برای والدین سالمند از اتفاقهایی هستند که میتونن ضربه احساسی شدیدی ایجاد کنند. اما به طور کلی، مشکلات احساسی شروع کننده ریزش مو نیستند، بلکه مشکل ریزش مویی که وجود داشته باشه رو تشدید می کنند.

چی کار کنیم:

برای حل این مشکل باید سعی کنید منشا استرس احساسی تون رو پیدا کرده و موضوع رو حل کنید. کارهایی مثل ورزش کردن، مشاوره درمانی یا کمک خواستن از دیگران رو امتحان کنید.

استرس احساسی

استرس احساسی

کم خونی هم یک دلیل ریزش مو است

از هر 10 زن بین 20 تا 49 سال، 1 نفر دچار کم خونی به دلیل کمبود آهن هست (کمبود آهن یکی از رایج ترین مدل های کم خونی است). این مشکل به راحتی میتونه باعث ریزش مو بشه. اول از همه به دکترتون بگید براتون آزمایش خون بنویسه تا ببینید واقعا دچار این مشکل هستید یا نه.

چی کار کنیم:

خوردن مکمل های آهن به راحتی میتونه مشکل رو حل کنه. به غیر از ریزش مو، علائم دیگه کم خونی اینها هستند: سرگیجه، خستگی، سردرد، پوست بی رنگ و رو، و دست و پاهای سرد.

کمبود آهن

کمبود آهن

کم کاری تیروئید ریزش مو به همراه داره

غده کوچکی که در گردن قرار داره (تیروئید) هورمون هایی تولید می کنه که برای متابولیسم بدن و همچنین رشد خیلی حیاتیه. وقتی این غده کار خودش رو به درستی انجام نده، کمبود این هورمون ها باعث ریزش موهاتون میشه. برای تشخیص اینکه تیروئیدتون کم کار هست یا نه، میتونید به دکتر بگید براتون آزمایش بنویسه.

چی کار کنیم:

داروهای مخصوص تیروئید این مشکل رو برطرف می کنن. وقتی درجه تیروئیدتون به حالت نرمال برگرده، رشد موهاتون هم طبیعی میشه.

کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید

کمبود ویتامین ب

کمبود ویتامین ب یکی از دلایل دیگه هست که میتونه منجر به ریزش مو بشه.

چی کار کنیم:

هم همیتونید با مصرف قرص های مکمل این مشکل رو برطرف کنید، هم میتونید از مواد خوراکی طبیعی که حاوی ویتامین ب هستند بیشتر توی غذاهاتون استفاده کنید. بعضی از خوراکی های حاوی ویتامین ب اینها هتسند: ماهی، گوشت، سبزیجات نشاسته دار و میوه های غیر-مرکباتی.

طاسی منطقه ای

طاسی منطقه ای (alopecia areata) وقتی هست که سیستم دفاعی بدنتون بیش از اندازه کار می کنه و به اشتباه، موهای روی سر به عنوان جسم خارجی شناسایی می کنه. به همین خاطر با همه توان به سمت نابودیشون فعالیت میکنه که میتونه منجر به طاس شدن یه منطقه خاص روی سر بشه.

چی کار کنیم:

تزریق استروئیدها اولین درمان برای این مشکل هست. ممکنه مراحل این بیماری غیرقابل پیش بینی باشه و موها پشت هم رشد کنن و ریزش کنند.

طاسی منطقه ای

طاسی منطقه ای

بیماری لوپوس

یکی دیگه از انواع بیماری های ایمنی، لوپوس هست. دوباره مثل مورد قبل، بدن موها رو با جسم خارجی اشتباه میگیره و نابودشون میکنه. در این حالت متاسفانه موهای ریخته شده برای همیشه از دست رفتن و دوباره رشد نخواهند کرد.

چی کار کنیم:

اگه ریزش کم بوده، میتونید مدل موهاتون رو عوض کنید و این کمبود رو بپوشونید. مثلا موهای کوتاه خیلی راحت تر طاسی رو قایم می کنند تا مدل موهای بلند.

از دست دادن وزن خیلی زیاد هم ریزش مو به همراه داره

از دست دادن وزن به طور ناگهانی یه جور آسیب فیزیکی برای بدن به حساب میاد و منجر به کم پشت شدن موها میشه. حتی اگه از دست دادن وزن برای سلامتیتون خوب باشه، این اتفاق به هر حال میفته، به خاطر کمبود ویتامین ها، یا صرفا به خاطر از دست دادن وزن ناگهانی.

چی کار کنیم:

از دست دادن ناگهانی وزن به بدن شوک وارد می کنه. طی یک دوره 6 ماهه موهاتون میریزه و بعد دوباره به حالت اول برمیگرده.

شیمی درمانی

بعضی از داروهای مبارزه با سرطان متاسفانه باعث ریزش موها میشن. چرا که این داروها برای از بین بردن سلول هایی با رشد سریع ساخته شدند. این یعنی سلولهای مو هم به همراه سلول های سرطانی مورد هدف قرار میگیرن.

چی کار کنیم:

با قطع شیمی درمانی، رشد موها برمیگرده، اما این بار با جنس و رنگ کمی متفاوت تر.

از دست دادن مو تحت شیمی درمانی

از دست دادن مو تحت شیمی درمانی

سندرم تخمدان پلی کیستیک از عوامل ریزش مو

یکی دیگه از دلایل به هم ریختن توازن هورمون های زنانه و مردانه. آندروژن بیش از اندازه میتونه منجر به کیست های تخمدان، چاقی، شانس بالاتر دیابت، تغییرات در پریود، ناباروری و همچنین کم پشتی موها بشه. با این حال به دلیل بالا بودن هورمون های مردانه، امکانش هست که موهای بیشتری روی صورت و بدنتون مشاهده کنید.

چی کار کنیم:

درمانهایی مثل ورزش کردن، رژیم غذایی مناسب، و مصرف قرص های ضدبارداری میتونن به تنظیم هورمون هاتون کمک کنن.

کیست تخمدان

کیست تخمدان

آرام بخش ها و داروهای فشار خون ریزش مو میاره

داروهایی که برای رقیق کردن خون مصرف میشن گاهی اوقات منجر به ریزش مو میشن. همینطور بعضی داروهای آرام بخش مثل لیتیوم، یا ایبوپروفن.

چی کار کنیم:

با پزشکتون مطرح کنید که مصرف این داروها منجر به ریزش مو شده و ازشون بخواید در صورت امکان داروی دیگری براتون تجویز کنند.

آرایش بیش از حد مو

موهای ما به راحتی میتونه تحت سشوار کشیدن های پی در پی، بستن و کشیده شدن زیاد و مصرف مواد شیمیایی، ضعیف شده و ریزش پیدا کنه.

چی کار کنیم:

سعی کنید از آرایش های ضرر آفرین دوری کنید. حتما بعد از شامپو زدن از نرم کننده یا ماسک مو استفاده کنید. ترجیحا بهتره بذارید موهاتون به طور طبیعی خشک بشه تا با سشوار. سشوار و دستگاه های حرارتی رو بیشتر از یک بار در هفته روی موهاتون استفاده نکنید.

آرایش بیش از اندازه مو

آرایش بیش از اندازه مو

عادت به کندن مو

بعضی ها این عادت بد رو دارن که انقدر با موهاشون بازی می کنن و دونه دونه می کنن تا اینکه سرشون رو به طاسی میره. این مشکل در خانمها و بعد از سن 17 سالگی رخ میده.

چی کار کنیم:

این یه مشکل رفتاریه که باید با جایگزین کردن عادت های دیگه رفعش کنید.

بالا رفتن سن

ریختن موها با بالا رفتن سن از 50-6- سالگی به بعد کاملا رایج هست. دلیل پشت این اتفاق خیلی مشخص نیست.

چی کار کنیم:

به نظر میاد بهتره بذارید بدنتون به طور طبیعی پیش بره و درمان های شیمیایی و استفاده از کلاه گیس رو در سنین بالا امتحان نکنید.

سالمندی و ریزش مو

سالمندی و ریزش مو

استروئید آنابولیک

مصرف استروئیدهای آنابولیک، از نوعی که بعضی از ورزشکارها برای حجیم کردن عضلاتشون استفاده می کنن، میتونه منجر به از دست رفتن موها بشه.

چی کار کنیم:

با قطع مصرف داروها، موهاتون به حالت اولیه برمیگرده.

اتمسفر مطالب ایران...
ما را در سایت اتمسفر مطالب ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار atmosfer بازدید : 238 تاريخ : پنجشنبه 12 مرداد 1396 ساعت: 7:34